default-logo

kuva 3

Kestopigmentointi

Kestopigmentoinnin ideana on korostaa omia piirteitä turvallisella, hygienisellä menetelmällä. Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja. Kestopigmentointi on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä, kuten harrastaessa liikuntaa, mutta haluat silti näyttää huolitellulta ja edustavalta.

Jos koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi allergisista tai muista syistä käyttää meikkiä, kestopigmentointi on hyvä vaihtoehto. Kestopigmentoinnilla voidaan myös korjata arpia, epäsymmetrisyyksiä tai häivyttää pigmenttiäiskiä.

kuva 5

Kestopigmentointia tehdään yleensä kulmiin sekä silmän- ja huultenrajoihin kasvojen omia piirteitä ja värejä mukaillen. Kestopigmentoinnin sävyt ja muodot käydään aina etukäteen läpi asiakkaan kanssa. Ennen pigmentointia asiakas hyväksyy suunnitelman. Ennen kestopigmentointia käsiteltävälle alueelle levitetään puudutusaineita yksilöllisen tarpeen mukaan, mutta käsittely voi silti nipistellä ja kutittaa.

Kestopigmentointi sopii melkein kenelle tahansa, mutta sitä ei suositella kaikille lääketieteellisistä syistä. Mahdollisia esteitä kestopigmentoinnille voivat olla puudutusaineallergia, sokeritauti, verenohennuslääkitys, verenvuototauti, flunssa tai muu tulehdus, herpes, hiv ja hepatiitti. Ennen pigmentointia on syytä kertoa kestopigmentoijalle mahdollisista sairauksista. Jos olet altis huuliherpekselle, huulia pigmentoitaessa estolääkitys tulisi aloittaa lääkärin ohjeen mukaisesti 2-4 päivää ennen kestopigmentointia. Silmätulehduksen jälkeen on syytä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.

Silmänrajaukset:

Silmänrajaus aloitetaan asiakkaan kanssa valitulla värillä aivan ripsien tyvestä ohuella rajauksella. Rajausta voidaan leventää tarvittaessa. Silmänrajauksilla eli eye-linereilla parannetaan silmän muotoa, korostetaan silmien omaa väriä ja korjataan ripsettömyyttä tai harvoja ripsiä. Heti aamulla ”silmät päässä”. Sopii niille joilla on allergiaa kestoväreille.

Kulmakarvat:

Omat kulmat korostetaan ja muotoillaan selkeään ja luonnolliseen muotoon, jatketaan lyhyitä kulmia tai rakennetaan uudet kulmakarvat esim. sairauden vuoksi kadonneiden tilalle. Kestopigmentoinnilla voidaan korjata kulmakarvattomuutta sekä tummentaa harvoja tai vaaleita karvoja. Kulmat voidaan parantaa muodoltaan ja mallilta sekä korjata epäsymmetriaa.  Sopii niille joilla on allergiaa kestoväreille.

Huulet:

Huulten pigmentointi vahvistaa huulten omia rajoja ja tarvittaessa voidaan korjata symmetriaa. Sopii erinomaisesti kapeille ja pienille huulille tai jos huulten raja on epätarkka. Pigmentointi parantaa ja kohottaa ilmettä sekä tuo huuliin täyteläisyyttä.

Huulten väritys:

Huulten rajauksen yhteydessä voidaan myös värittää huulia. Värivalinta tehdään toiveidesi mukaan jolloin saadaan aikaan luonnollisen väriset huulet. Yhdessä rajauksella ja värityksellä saadaan paremmin aikaan toivottu tulos.

Muuta huomioitavaa:

Heti käsittelyn jälkeen värit näyttävät tummemmilta kuin lopputulos, lopullinen väri n. 3kk:n kuluttua
Mahdollinen rupivaihe kestää 3-5 päivää
Tulehdusvaaran vuoksi ja värin pysyvyyden takaamiseksi sauna, uinti, kova urheilu on kielletty 5-6 päivän ajan sekä meikkaaminen ja ripsien taivuttelu 3-4 päivän ajan
Silmien rajausten yhteydessä voi olla punoitusta ja turvotusta 1-3 päivää
Piilolinssit pois käsittelyn ajaksi ( noin 1vko ennen ja jälkeen pigmentoinnin ).

Pigmentoinnin jälkeen:

Tulee kolmen päivän ajan välttää käsitellyllä alueella vahvoja voiteita ja meikkaamista.
Kuudenpäivän ajan tulee välttää oleskelua auringossa, solarumissa, saunomista, voimakasta hikoilua ja uimista.
Käsitellyt alueet voi tarvittaessa suojata aurinkovoiteella.
Pigmennoinnin jälkeen syntyvää hilseilyä ei saa raapia eikä irrottaa.
Pigmentoitua aluetta kuuluu rasvata vähintään kolme kertaa päivässä noin viikon ajan Tähän tarkoitukseen käy apteekista saatavat Bevita tai Bebanthen salva.